Ibland håller jag i löpträningar för människor som vill bli bättre på att springa. Jag går igenom övningar i löpteknik och när vi ses efter några veckor brukar jag fråga hur det har fungerat. Allt som oftast är det några som inte har genomfört dem alls. Då har man inte accepterat vad som krävs på vägen mot målet.

För att nå dit man vill behöver man verktyg på vägen och måste vara beredd att skaffa sig dem. De kan vara i form av löpteknik, förmågan att avsätta tid, plugga grammatik, eller andra saker. Om man har satt upp mål på sitt arbete kan det handla om viljan att fördjupa sig inom området på egen hand eller gå en fortbildning.

Pannbenet bestämmer

Det handlar om att träna, öva, repetera. Det är så man blir framgångsrik och det är pannbenet som bestämmer vad vi klarar, inte kroppen. Det vill säga förmågan att bita ihop och kämpa vidare.

Glöm inte bort att det finns olika sätt att uppnå ett mål. Välj den väg som passar dig. Många elitidrottare med högt uppsatta mål fokuserar på mat, sömn och träning. Det skulle inte fungera för mig. Jag har blivit framgångsrik och uppnått mina mål på mitt sätt. Den där boken som talar om exakt hur saker och ting ska gå till existerar inte. Du kan ta till dig av tips och råd men du behöver hitta ditt eget koncept.


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Orka - träning och äventyr i vardagen, av Frida SödermarkDet du har läst är ett utdrag från boken Orka – träning och äventyr i vardagen. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.