Barn och familj kan göra det svårare att få till tid för träning. Nu är det dock inte alltid de som är den begränsande faktorn gällande träningstiden. Det kan vara ideella åtaganden, för mycket jobb, rikt socialt liv och mycket annat. Men istället för att sätta sig på ett fik under en kväll med en kompis kan man ta en powerwalk ihop, eller gå ut och springa.

En av fällorna där det är lätt att bli ineffektiv är på internet och då i synnerhet på sociala forum. Tänk till en extra gång då du kommer på dig själv med att titta igenom fotoalbum där du kanske inte ens känner personerna på bilderna.

Om man vänder på det kan dessa platser vara effektiva sätt att hålla kontakten med nära, kära och vänner som man inte har möjlighet att träffa på grund av tidsbrist eller geografiskt avstånd. Men använd dem på rätt sätt så de inte blir tidstjuvar eller tar av din energi.

Tänk kvalitet

Att följa serier på teve kan vara avkopplande, och går dessutom att planera in på ett lämpligt sätt då man nuförtiden själv kan välja när man vill se avsnitten. Men försök att skippa slötittandet.

Tänk kvalitet och se sådant som ger dig något i form av avkoppling, spänning eller personlig utveckling. Var ärlig mot dig själv och fundera över hur mycket värdefull tid som kanske försvinner till ingen nytta.


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Orka - träning och äventyr i vardagen, av Frida SödermarkDet du har läst är ett utdrag från boken Orka – träning och äventyr i vardagen. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.