För att ta sig igenom en del träningspass behöver du vara motiverad. Motivation handlar bland annat om att belöna sig själv.

Jag belönar mig hela tiden. Med mat. Med bio. Med resor. Genom att träffa mina syskonbarn. Jag motiverar mig till mina långa träningspass genom att springa dem till ett ställe där jag vet att det händer något kul. Det blir min belöning.

Om min systerdotter fyller år och det är kalas planerar jag in en runda på 45 km och hamnar vid fikabordet. Vem vill inte ha tårta efter ett långpass?

Belöningen kan också vara ett glas vin efter fredagsträningen eller en finfrukost efter ett morgonpass. Men tänk efter så du inte belönar dig för mycket. En rimlig belöning efter en långpromenad är inte synonymt med ett halvt kilo plockgodis.


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Orka - träning och äventyr i vardagen, av Frida SödermarkDet du har läst är ett utdrag från boken Orka – träning och äventyr i vardagen. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.