GLASKLART – drick smartare

Framsidan av boken Glasklart - drick smartare, författare Anna Sjöström

En miljon människor. Ungefär så många svenskar dricker lite för mycket för att det ska vara bra för dem. Och de flesta vet inte om det. Så hur vet du vem som är i farozonen, och vad går det att göra åt saken?

Den här är en bok om lösningen. Den vill ge dig kunskap så du kan fortsätta ha en sund relation till öl, vin och allt det andra. En bok om hur du dricker smartare, helt enkelt.

När du har läst boken ska du ha fått svar på tre frågor:
– Dricker jag för mycket, och hur vet jag det?
– Vad kan jag göra?
– Om jag inte har problem, hur kan jag fortsätta att ha en hälsosam relation till alkohol?

Och du har garanterat lärt dig nya saker du inte redan visste, och fått ett gäng myter punkterade.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951627
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Audit-formulär (extramaterial, pdf)

”… verkligt bra aha-upplevelser om exempelvis alkoholtolerans … en portion humor gör att man gärna tar till sig råden, som är väl underbyggda, utan att känna sig mästrad. Betyg 5/5 – briljant!”

Katrine Hamori, BTJ-häftet 11/2020

Anna Sjöström

Anna Sjöström brukar säga att hon tillhör sin egen målgrupp. Om hon inte haft de kunskaper och verktyg som hon numera utbildar i, hade hon förmodligen druckit för mycket.

Hon har genomfört tusentals föreläsningar, skrivit flera böcker om alkohol, gått utbildningar och studerat forskningsresultat. Om det är en sak hon har lärt sig så är det att pekpinnar och att prata problem inte fungerar. Vi behöver prata om hur vi dricker, varför vi gör det – och hur vi kan fortsätta utan att öka risken för problem.

Pressbilder författare
Anna Sjöström 1 (jpg, foto Kajsa-Stina Romin)
Anna Sjöström 2 (jpg, foto Kajsa-Stina Romin)

Pressbild bok
Glasklart (jpg)

Digitala utbildningar
Att förebygga alkoholproblem (för anställda)
Att förebygga alkoholproblem på arbetsplatsen (för chefer och ledare)
Hur mycket kan jag dricka? (för privatpersoner)

Kontakt
Promilletanten.se
Linkedin
Youtube

Författarnyheter

Två utbildningar om att dricka smartare

I den här utbildningen får du lära dig hur alkoholproblem uppstår och hur de kan förebyggas. Utbildningen slår också hål på ett antal myter om hur du kan undvika problem.

Fler dåliga alkoholtips

Här kommer ytterligare några tips som brukar användas för att förebygga alkoholproblem. Problemet med dem är att de funkar dåligt. Det enda tipset som fortfarande fungerar med 100 procents säkerhet är att inte dricka alls. Vill du läsa de första tre tipsen så hittar...

Vanliga alkoholtips som funkar dåligt

Det finns massor av tips på hur du kan förebygga problem. Mitt favorittips, som även min mamma använde sig av när jag var tonåring, är att inte dricka alls. Det är också det enda tips som fungerar med 100 procents säkerhet. Resten av tipsen sprids säkert i all...