Gräv där du står

För en mänskligare & mer hållbar värld

Framsidan av boken Gräv där du står, skriven av författaren Anna Lövheim

Många tror att det inte angår dem vad som händer i världen eller ens i Sverige och heller inte vad som sker med klimatet eller med människorna i deras omgivning. Men vi är en enda mänsklighet på ett enda jordklot och valen vi gör kommer inte bara att påverka våra familjer och vår vardag, utan även andra familjer och deras vardag. Och våra städer, regioner, länder – hela världen – trots att det kan vara svårt att se och förstå det.

När vi pratar om hållbarhet i vardagen menar många av oss främst att vi behöver ta hänsyn till miljön, vilket är bra. Men det finns så mycket mer vi bör tänka på.

Med den här boken vill Anna Lövheim visa att hållbarhet är vad vi gör det till, var och en av oss. Visst har vi de globala målen inom Agenda 2030 att utgå från. Men det blir snabbt tungt och jobbigt om du ser målen som strikta riktlinjer.

I stället vill författaren lyfta dem som inspirationskällor genom att paketera dem på ett lite annorlunda sätt. Tanken är att du ska vilja utveckla dig själv och världen så att den kan finnas kvar på ett hållbart sätt. Och bidra till den stora helheten på ett sätt som känns naturligt och passar dig, genom att gräva där du står.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951764
Antal sidor: 92
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Min egen agenda 2030 (pdf)

”Det hållbara finns i det stora – och det lilla. Ingen är hjälplös. Bra grepp!”

Olof Jonmyren, politisk redaktör, Södermanlands Nyheter

 

Anna Lövheim

Anna Lövheim är jurist med inriktning på internationell rätt och mänskliga rättigheter. Hon har lång erfarenhet som beslutsfattare och föredragande på statliga myndigheter, i domstol och som politiskt sakkunnig vid Sveriges riksdag. Där bistod hon riksdagsledamöter med expertis inom grundlagsrättsliga frågor, mänskliga rättigheter, bistånd och migration.

Anna har internationell erfarenhet, bland annat från FN:s högkommissariat för mänskliga rättigheter samt lobbningsarbete i USA, och gedigen erfarenhet av styrelsearbete i ideella organisationer och av politiska förtroendeuppdrag.

Efter en tjänst som näringspolitisk chef på Östsvenska Handelskammaren driver Anna konsultfirma med fokus på opinionsbildning, hållbarhet, CSR och utvecklingsfrågor. Hon är verksam bland annat som moderator, föreläsare och skribent. Hon är också verksamhetsledare för en lokal näringslivsorganisation.

Anna Lövheim har skrivit boken Gräv där du står.

Pressbilder författare
Anna Lövheim 1 (jpg, foto Crelle)
Anna Lövheim 2 (jpg, foto Crelle)

Pressbild bok
Gräv där du står (jpg)

Kontakt
annalovheim.se
LinkedIn

Författarnyheter

Ett mänskligare samhälle

Ett mänskligare samhälle handlar om att klara av att se och göra det lilla extra. Inte för att du själv behöver det, utan för att det gör nytta någon annanstans. Någon annan gång. För någon annan. Det handlar om att tänka altruistiskt. Att inse att du har möjligheten...

Hållbarhet handlar om att allt hänger samman

År 2012 var det uppenbart att världen ännu inte nått de tidigare hållbarhetsmålen. Det kom också allt fler oroande tecken på klimatförändringar orsakade av oss människor. Vid en konferens det året enades FN om en ny global agenda för att utrota fattigdom och uppnå...

Pressmeddelande: Hållbarhet är för alla

Att Anna Lövheim blev juristen som jobbar med tunga ämnen som folkrätt, hållbarhet och mänskliga rättigheter gick redan att ana när hon var ung. Det hon verkligen brinner för är att få alla att förstå att de kan hjälpa till att göra jorden till en bättre plats. Helt...