Gräv där du står

För en mänskligare & mer hållbar värld

Framsidan av boken Gräv där du står, skriven av författaren Anna Lövheim

Det är summan av alla människors små handlingar som räknas till slut.

Den här boken vill visa att hållbarhet är vad vi gör det till, var och en av oss. Författaren lyfter de globala målen inom Agenda 2030 som inspirationskällor och paketerar dem på ett enkelt sätt – med människan i fokus. Tanken är att du ska vilja bidra till den stora helheten på ett sätt som känns naturligt och passar dig, genom att gräva där du står.

Anna Lövheim är jurist med inriktning på folkrätt och mänskliga rättigheter. Hon arbetar som opinionsbildare och konsult inom samhälls- och näringslivsutveckling, med särskilt fokus på social hållbarhet och CSR.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951764
Antal sidor: 92
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Min egen agenda 2030 (pdf)

Pressmaterial

Gräv där du står (jpg)

”Det hållbara finns i det stora – och det lilla. Ingen är hjälplös. Bra grepp!”

Olof Jonmyren, politisk redaktör, Södermanlands Nyheter

 

Anna Lövheim

Anna Lövheim är jurist med inriktning på internationell rätt och mänskliga rättigheter. Hon har lång erfarenhet som beslutsfattare och föredragande på statliga myndigheter, i domstol och som politiskt sakkunnig vid Sveriges riksdag. Där bistod hon riksdagsledamöter med expertis inom grundlagsrättsliga frågor, mänskliga rättigheter, bistånd och migration.

Anna har internationell erfarenhet, bland annat från FN:s högkommissariat för mänskliga rättigheter samt lobbningsarbete i USA, och gedigen erfarenhet av styrelsearbete i ideella organisationer och av politiska förtroendeuppdrag.

Efter en tjänst som näringspolitisk chef på Östsvenska Handelskammaren driver Anna konsultfirma med fokus på opinionsbildning, hållbarhet, CSR och utvecklingsfrågor. Hon är verksam bland annat som moderator, föreläsare och skribent. Hon är också verksamhetsledare för en lokal näringslivsorganisation.

Anna Lövheim har skrivit boken Gräv där du står.

Pressbild
Anna Lövheim 1 (jpg, foto Crelle)
Anna Lövheim 2 (jpg, foto Crelle)

Kontakt
annalovheim.se
LinkedIn

Författarnyheter

Ett mänskligare samhälle

Ett mänskligare samhälle handlar om att klara av att se och göra det lilla extra. Inte för att du själv behöver det, utan för att det gör nytta någon annanstans. Någon annan gång. För någon annan. Det handlar om att tänka altruistiskt. Att inse att du har möjligheten...

Hållbarhet handlar om att allt hänger samman

År 2012 var det uppenbart att världen ännu inte nått de tidigare hållbarhetsmålen. Det kom också allt fler oroande tecken på klimatförändringar orsakade av oss människor. Vid en konferens det året enades FN om en ny global agenda för att utrota fattigdom och uppnå...

Pressmeddelande: Hållbarhet är för alla

Att Anna Lövheim blev juristen som jobbar med tunga ämnen som folkrätt, hållbarhet och mänskliga rättigheter gick redan att ana när hon var ung. Det hon verkligen brinner för är att få alla att förstå att de kan hjälpa till att göra jorden till en bättre plats. Helt...