Det är viktigt att du är noga med att verkligen försöka att uppskatta alla människors bidrag. Det här är svårt och kräver övning, mycket övning. Men att välja att se det positiva hos andra bygger förtroende och tillit för dig. Alla bidrar vi med något, därför är det viktigt att undersöka andras värderingar, vad de vill bidra med och vilket resultat de förväntar sig.

Tack ska du ha!

Ett bra sätt att visa uppskattning på är att säga tack och det kan du aldrig säga för mycket av. Vi vill alla bli sedda och bekräftade, men behovet är lite olika starkt hos oss. Ta inte andra för givna.

Att säga tack är ett enkelt sätt att visa din uppriktiga uppskattning för andra. Se reaktionen hos den du tackar. Jag lovar dig att du kommer att tända många gnistrande ögon och få många att dra på smilbanden. Du kanske till och med gör någons dag.

  • Tacka busschauffören för resan nästa gång du åker buss
  • Tacka tandläkaren för ett bra jobb med din munhälsa
  • Tacka kocken nästa gång du äter god mat på en restaurang
  • Tacka din kollega nästa gång denne hjälper dig med något
  • Tacka så fort du tycker någon har gjort något bra

Vill du veta mer?

Framsidan av boken Bli ditt bästa jag – grunderna i självledarskap, av Andreas OdhageDu har läst ett utdrag från boken Bli ditt bästa jag. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.