Jakten på papperstigern

Effektivare kvalitetsledning

Framsidan av boken Glasklart - drick smartare, författare Anna Sjöström

Problemet med ISO-standard 9001 och kvalitetsledning är att orden låter torra och akademiska. Egentligen handlar standarden om hållbarhet, engagemang och framtidens ledarskap. Det är budskapet som författaren till en ny bok vill sprida.

Kvalitetsledning är filosofin som gör det möjligt att arbeta med ständiga förbättringar utifrån sunt förnuft. Och att undvika onödig byråkrati och papperstigrar, alltså dokument som finns till bara för att finnas till och som inte skapar något värde.

Det är budskapet som Andreas Odhage, författare till boken Jakten på papperstigern, vill förmedla. Han berättar att många företag fortfarande tror att kvalitetsledning handlar om att följa regler som någon annan har satt upp.

”De är fastlåsta i hierarkier, onödig administration och långsamma processer”, säger Andreas Odhage. ”Jag förstår deras frustration. Samtidigt som kvalitetsledning är svaret på alla de här frågorna är standarden löjligt komplicerad. Jag skrev boken för att visa att det snarare handlar om att följa en filosofi för att bli mer lönsam och få engagerade kollegor.”

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951429
Antal sidor: 80
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Internrevision (extramaterial, pdf)
Innan döden (extramaterial, pdf)
Årshjul (extramaterial, pdf)
5 varför (extramaterial, pdf)

”En kort och träffsäker bok som visar vad ISO 9001 egentligen handlar om. Perfekt för alla företag som bävar för att bygga upp ett ledningssystem.”

Ola Ljunggren Bergeå, coach och ledarskapsutvecklare, Real8 Consulting Group

Andreas Odhage

Andreas Odhage började sin yrkesbana som sjökapten och seglade ett par varv runt jorden innan han upptäckte att horisonten ser likadan ut runt hela vårt klot. Sedan han flöt i land i mitten av 2000-talet har han arbetat med kvalitets- och miljöledning, förändringsledning och projektledning.

Sedan 2015 är Andreas föreläsare, utbildare och rådgivare inom affärsutveckling, ledarskap och framgångscoaching. Han arbetar även som revisionsledare med affärsfokus och bedriver korståg mot papperstigrar och byråkrati.

Pressbild författare
Andreas Odhage (jpg, foto Ida Gyulai)

Pressbilder böcker
Bli ditt bästa jag (jpg)
Jakten på papperstigern (jpg)
The hunt for paper tigers (jpg)

Digitala utbildningar
Grundkurs i miljöledning (ISO 14001)
Grundkurs i kvalitetsledning (ISO 9001)

Kontakt
Assurgo.org
Linkedin

Författarnyheter

Hur arbetar ni egentligen?

Att ha koll på företagskulturen och omvärldens förväntningar är viktigt, eftersom det styr hur ni faktiskt beter er och jobbar för att nå målen. Har du någon gång följt en kunds ärende hela vägen från beställning till leverans? För att få en rättvisande bild av...

Planering – om risker och gissningar

Allt går inte att planera. Men den som planerar lyckas oftast mycket bättre än den som inte har någon plan alls. Däremot bör du akta dig för att blanda ihop en plan med en prognos. Prognoser handlar om att gissa. Jag har inte träffat någon som hittills har gissat 100...